Alfa Romeo GTV6

Alfa Romeo GTV6

Model
GTV6
Type
2.5 V6 | top condition
Kleur
Rood
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
122.000 km
Bouwjaar
1986
Brandstof
Benzine

Alfa Romeo GTV6

In originele staat, voorzien van een prachtig design, verkerend in sublieme conditie, mét aantoonbare historie en een heerlijk authentiek karakter; zomaar wat kenmerken die gaan over deze unieke Alfa Romeo ‘Alfetta’ GTV6 uit 1986!

Historie

De voormalig eigenaar is van Nederlandse bodem, maar ooit schitterde deze mooie Alfa in de Spaanse zon. In het plaatsje Ourense, net boven Portugal, verbleekte de Zuid-Europese omgeving wanneer er een rode gloed genaamd ‘GTV6’ in actie kwam. De auto werd er nieuw afgeleverd, hetgeen tevens terug te lezen is in de bijgeleverde documentatie.

Exterieur

Het Rosso Alfa lakwerk glimt u vanuit alle hoeken tegemoet wanneer de flamboyant vormgegeven koets zich in vol ornaat laat zien. Het excentrieke ontwerp van de ‘fastback coupé’ is afkomstig van Italiaans topdesigner Giorgetto Giugiaro. Gegoten in Alfa’s beroemde rode saus, kan niemand om de markante uitstraling van de GTV6 heen!
Uit het feit dat de lasnaden in hun geheel ontbreken is te herleiden dat dit exemplaar grote schades en serieuze roestplekken bespaard is gebleven. Hét bewijs dat de geweldige schoonheid na al die jaren nog steeds intact is!
Intact is ook de carrosseriekleur, qua tint, en deels qua lakwerk. Enkele delen zijn opnieuw gespoten. Dit is zichtbaar op vakkundige wijze gedaan; nergens is de Alfa te betrappen op oneffenheden en tweedegraads reparaties, bijvoorbeeld in de vorm van plamuurwerk. Het koetswerk oogt in z’n volledigheid bijzonder fris, clean en strak!

Interieur

Minstens zo te spreken zijn we over het interieur van de GTV6; dat is er één ‘uit het boekje’. Letterlijk, gezien het gegeven dat het complete binnenste origineel is en in nette staat verkeert. Alsof u een brochure uit 1986 openslaat!
De reeks van maar liefst 6 analoge klokken die gebroederlijk naast elkaar op het dashboard prijken, is typisch jaren 80. Evenals de ‘open’ hoofdsteunen en beige stoffen stoelbekleding. Een briljante tijdmachine, maar dan eentje die u het gevoel geeft alsof de tijd heeft stilgestaan!

Techniek

Dat gevoel houdt stand wanneer de sleutel in het contact omgaat en de Alfa tot leven komt. De modelnaam zegt het al: onder de motorkap gaat een heerlijke 6-cilinder in V-opstelling schuil. Motor en koets lijken voor elkaar te zijn gemaakt; veel beter dan in de berlina versie, de Alfa 6, komt de 2,5 liter V6 in de Gran Turismo tot zijn recht.
Niet voor niets schreef de 2+2 coupé geschiedenis in de autosport door verschillende titels in zowel het Touring Car kampioenschap als het wereldkampioenschap rally op haar naam te schrijven. Bent u klaar om dit waanzinnige rij-ijzer van weleer zelf te ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom in Nunspeet!

Cordiali Saluti,
Prins Classics.

Getint glas
lichtmetalen velgen
 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.