Chevrolet Pickup

Chevrolet Pickup

Model
Pickup
Type
C/K | Custom | Shortbed | Stepside
Fabriekskleur
Pearl Black
Transmissie
Automaat
KM Stand
45.465 km
Bouwjaar
1973
Brandstof
Benzine

Chevrolet C/K Pickup 5.7 V8

Old school American Muscle in pick-up vorm! De iconische Chevrolet C/K ging mee van 1959 tot 2002, om maar even aan te geven hoe onsterfelijk het karakter van dit model is. De C/K Pickup die wij aanbieden kreeg op 28 maart 1973 voor het eerst een kenteken, is 10 jaar geleden in z’n geheel aangepakt en kwam een jaar later in handen van de 1e en enige Nederlandse eigenaar. Tot nu toe. Want het staat vast dat er meer Hollandse liefhebbers zijn van 260 pk aan pure pick-up power. Uiteraard voorkomend uit een heuse V8. Made in USA.

Historie

Het aanschaffen van deze Chevy is als een gespreid bedje: al het (voor)werk is immers al voor u gedaan. In 2009 is de Amerikaanse Pickup Truck volledig gerestaureerd, gereviseerd én gemoderniseerd. Het bouwjaar verraadt dat het de 3e generatie betreft die van 1972 tot 1987 in de USA werd gebouwd. Daarbuiten – in Argentinië, Mexico en Venezuela – is de Chevrolet C/K zelfs tot 1991 geproduceerd. De 4e en laatste generatie werd tot 2002 in Amerika gemaakt. De Chevy Pickup is geleverd met zowel 6-cilinder lijnmotoren als V8-krachtbronnen. Zelfs een 8-cilinder diesel behoorde tot de mogelijkheden! De benzineversie is echter veruit het populairst.

In- & exterieur

Populair is tevens de uitvoering die wij aanbieden: de Stepside Short Bed. Oftewel, inclusief opstapje recht achter de portieren en een korte (lees: minder plompe) laadbak. De positie van het opstapje zorgt er gelijktijdig voor dat de vorm van de laadbak c.q. de spatborden achter sierlijk van snit zijn in plaats van rechttoe rechtaan. Door de body een fractie dichterbij het asfalt te zetten, oogt de klassieke pick-up zowaar nog net iets stoerder.
De opnieuw gespoten carrosserie is inktzwart met een diepe paarsige gloed en voorzien van zogenaamde “flakes”, voor een uniek effect wanneer de zon erop schijnt. Op een enkel plekje na is het lakwerk strak te noemen. Achterin treft u een prachtige laadvloer. De chique houtafwerking is vastgezet door middel van RVS-strips. En ook de cabine bleef niet onaangeroerd: zwart/rood kunstleder in combinatie met diverse chromen accenten (waaronder in de vorm van een 3-spaaks sportstuur) en een aluminium sierstrip op het dashboard, maken dat de Chevrolet ook van binnen een feestje is om naar te kijken.

Techniek

Je hoort bijna het geroffel van de 8-cilinder als je alleen al kijkt naar deze iconische Amerikaan. De uiterlijke gelijkenissen met dat van een “Hot Rod” dragen hier zeker een steentje aan bij. Starten is dan ook dolle pret: wanneer de 5,7 liter V8 tot leven komt, worden de inzittenden letterlijk en figuurlijk wakker geschud. Wat een karakter zit er in dit apparaat! Verwacht geen snelheidswonderen, maar aan beleving allerminst een gebrek. Precies zoals dat hoort bij een échte Amerikaanse Pickup Truck!

Met vriendelijke groet,
Prins Classics.

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.