Ferrari 308

Ferrari 308

Model
308
Type
GTBi
Kleur
Zwart
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
35.000 km
Bouwjaar
1983
Brandstof
Benzine

Deze oogverblindend mooie Ferrari 308 GTBi is misschien wel het best bewaarde geheim van Sicilië; de plek waar een oude Italiaan dit unieke zwarte raspaardje lange tijd stalde. De 308 verbleef er in alle rust. Zijn ruiter had hem duidelijk gedurende een aanzienlijke periode niet naar buiten gehaald. Totdat wij om de hoek kwamen kijken, en de auto vonden onder een dikke laag stof.

Daaronder schuilde de prachtige zwarte lak van een volbloed machine. Eén keer blazen deed een hoop stof opwaaien. Letterlijk en figuurlijk. We besloten de Ferrari naar Nederland te halen, en daar de glans van weleer op te poetsen! Een ferme lakbehandeling was voldoende om de Ferrari net zo te laten schitteren als in zijn glorietijden, waardoor er geen spuitwerk aan te pas kwam. Het maakt van deze 308 GTBi een in sublieme staat verkerende, originele klassieker. Met een uitstraling om je vingers bij af te likken. Wie zegt dat Ferrari’s altijd rood moeten zijn?

De Ferrari 308 GTBi is afgeleid van de 308 GTB, welke geproduceerd is in de periode 1975-1984. Wat de GTBi onderscheidde van zijn broers, was de toepassing van het Bosch Digiplex-injectiesysteem, waarmee een drastische emissiedaling van de 2.926 cc’s tellende V8 mogelijk werd gemaakt. Aan de buitenzijde bleven de verschillen beperkt tot nieuwe velgen met een licht aangepast design ten opzichte van de standaard 308. De afgebeelde wielen in de maat 16 inch, waren destijds een optie. Ze geven de GTBi net dat beetje extra cachet.

In het interieur verhuisden de oliedrukmeter en klok naar het centrale deel van de middenconsole. Daarnaast werd het stuurwiel vervangen door een nieuw ontworpen, 3-spaaks exemplaar, en werden de stoelen voorzien van een nieuw patroon. Daarover gesproken: in deze speciale 308 zijn ze met prachtig crème leder bekleed, evenals de deurpanelen. Het contrast met het chique zwarte exterieur is werkelijk fenomenaal. Het geheel zorgt voor een stijlvolle ambiance. Daarbij zit het sportieve ‘jack’, getekend door Leonardo Fioravanti (destijds in dienst van Pininfarina), deze Italiaan als gegoten.

Van de Ferrari 308 GTBi zijn slechts 494 exemplaar gebouwd, wat deze auto tot een zeldzaamheid maakt. Echter, zoekt u er één in de kleur zwart, dan is het als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het goede nieuws is daarentegen: wij vonden er één! In een staat die als minstens zo zeldzaam is als de auto zelf. Komt u deze Black Prancing Horse binnenkort in onze Classics loods bewonderen? We kijken uit naar uw komst! Met hartelijke groet, Prins Classics. 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.