Ferrari 328

Ferrari 328

Model
328
Type
GTS | ABS | Origineel NL | Uniek lage km-stand (incl NAP)
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
44.655 km
Bouwjaar
1988
Brandstof
Benzine

Net binnen, meer foto's volgen!

Ferrari 328 GTS

Absoluut uniek: een origineel Nederlands geleverde Ferrari 328 GTS van 26 mei 1988 met slechts 2 eigenaren en 44.655 km ervaring! Inclusief schriftelijk bewijs van uitstekend onderhoud (tot 40.000 km bij Kroymans, gevolgd door een lokale specialist) én uitgevoerd in dé Ferrari-kleur: Rossa Corsa. U durft het bijna niet te vragen? Probeer gerust, want deze 80s supercar heeft zó weinig gereden gedurende de laatste jaren dat een beetje beweging allerminst kwaad kan…

Historie

Het zit namelijk zo: de vorige eigenaar kocht het rode raspaard 16 jaar geleden bij Ferrari dealer Kroymans en heeft onlangs de respectabele leeftijd van 85 jaar aangetikt. Afstand doen van zijn Ferrari 328 zat er lange tijd niet in, daarvoor vond hij ‘zijn’ GTS simpelweg té mooi. Keerzijde is dat, door de extreem lage zit en stroevere bediening ten opzichte van moderne auto’s, rijden er de afgelopen jaren niet echt meer in zat. Sterker nog, na 16 jaar eigenaar te zijn geweest van de vuurrode 328 GTS, is de teller slechts 5.000 km geklommen. Hij kocht hem namelijk met net geen 40.000 op de klok!
Wat maakt dat de beste man zijn exclusieve bezit tóch bij Prins achterliet? In 2 woorden: Ferrari California. Een California 30 om precies zijn, gespoten in exact dezelfde kleur als de 328: Rosso Corsa. De liefde voor supercars hoeft hij dus vooralsnog niet onder stoelen of banken te steken, maar zo’n moderne machine laat zich ondertussen wel een stuk eenvoudiger bedienen en zit ook nog eens comfortabeler. Perfect om mee rond te toeren op ‘de oude dag’, zeker als je fysiek nog in uitstekende conditie bent. Kortom, win-win!

Exterieur

In fysiek uitstekende conditie verkeert tevens de auto die hij inleverde: een pracht van een Ferrari 328 GTS! Inclusief het populaire, uitneembare targa-dak en het vurige lakwerk genaamd Rosso Corsa. Van dat laatste kunt u extra genieten, aangezien – in tegenstelling tot het model dat hij opvolgde – de 328 in carrosseriekleur meegespoten bumpers heeft. Na 32 jaar is de door Leonardo Fioravanti ontworpen koets (destijds in dienst van Pininfarina) nog niets van haar glans verloren. Wat een beauty! Met voorloper Ferrari 308 achter zich en ‘grote broer’ Testarossa naast zich, lijkt de 328 de perfecte mix van beide: aan scherpte heeft deze Ferrari niets ingeboet, maar de fijne vleug 80s design doet het model ook zeker goed!

Interieur

Het interieur is al net zo traditioneel en fraai uitgevoerd als de buitenkant: compleet met Nero lederen bekleding en een bijzonder mooie staat. Zonder stuurbekrachtiging en mét karakteristieke schakelcoulissen is het ouderwets hard werken aan boord van de Ferrari 328 GTS. Bent u net niet fit en flexibel genoeg om soepel plaats te nemen in deze prachtig werkplek? Doe dan net als de vorige eigenaar en houd het bij kijken. Bepaald geen straf!

Techniek & performance

Natuurlijk droomt u ervan om de 3,2 liter Ferrari-V8 op zijn donder te geven. Dus als het even kan zouden we die 270 bruisende pk’s achterin ook zeker loslaten. Al is het alleen al vanwege het kenmerkende geluid. Of moeten we zeggen: symfonieorkest? Alle 270 paarden vinden hun weg naar de achterwielen. Schakelen vergt enige concentratie, maar voor zo’n schitterend uitgefreesd H-patroon heeft de liefhebber graag wat over. Bovendien, zonder zweet geen glorie, toch?

Met vriendelijke groet,
Prins Classics

ABS
Anti Blokkeer Systeem
Hardtop
lederen bekleding
 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.