Ferrari 550

Ferrari 550

Model
550
Type
Maranello
Fabriekskleur
Blu Swaters
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
30.448 km
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Prijs
€ 129.500.00 Marge

Een chique gala-avond, een smaakvol kasteeldiner, een trouwerij op een koninklijk landgoed, een bezoek aan een mondaine badplaats grenzend aan de Middellandse Zee; zomaar wat voorbeelden van gelegenheden waar de klassieke schoonheid van deze prachtig gelijnde, in sublieme staat verkerende Ferrari 550 Maranello het beste tot haar recht zou komen.

Exterieur

De 550 Maranello betrof het ultieme paradepaardje van Ferrari eind jaren 90. De krachtige 2-zits GT is een stijlvolle verschijning, te herkennen aan haar zwierige rondingen en tijdloze profiel. De elegante vormen, getekend door niemand minder dan Italiaans topdesigner Pininfarina, maken van de Maranello een geboren, eersteklas klassieker.
De betoverend mooie (Middellandse?) zeeblauwe carrosserielak van dit bijzondere exemplaar geeft nog eens extra diepte aan het onweerstaanbare cachet van deze verbluffende charmeur. Hier staat een classy beauty in de zuiverste zin van het woord!

Interieur

De esthetiek zet zich voort in het waanzinnig gestileerde, zeer smaakvol aangeklede interieur. De combinatie van Nero met Beige leder is een ware lust voor het oog. Het schitterend uitgefreesde schakelpatroon van de handgeschakelde versnellingspak – inclusief aluminium pookknop die statig boven de brede middentunnel uitprijkt, ademt niets dan raffinement en pure passie voor ambacht.
Let ook op fraaie details als de chromen afwerking rondom de analoge klokken in het instrumentenpaneel en op het dashboard. Of wat te denken van de in aluminium gegoten geperforeerde sportpedalen en briljant zittende Daytona Style sportstoelen? Eenmaal plaatsgenomen in deze charismatische volbloed wilt u nooit meer wat anders!

Techniek & onderhoud

Met een machtige 5,5 liter (vandaar de naam 550) V12 in het vooronder, lijdt het geen twijfel dat deze majestueuze Gran Turismo tot indrukwekkende prestaties in staat is. De maar liefst 485 pk sterke 12-cilinder laat de Ferrari moeiteloos versnellen naar angstaanjagend hoge snelheden. Dankzij een acceleratie van 0-100 km/h die binnen 4,3 seconden achter de rug is, en een minstens zo impressieve topsnelheid van 323 km/h, laat u menig medeweggebruiker zonder blikken of blozen achter u.
Koppel dit gegeven aan de presentie van een heuse sportuitlaat die garant staat voor een sensationele soundtrack, plus de aanwezigheid van een traditionele handgeschakelde transmissie, waarbij het wisselen van verzet in de karakteristieke schakelcoulissen gepaard gaat met een lekkere metalen ‘klik’, en eenieder weet: dit is Ferrari-beleving waar de échte liefhebber al lange tijd van droomt!

Toch ligt bij de Maranello, zoals het een GT betaamt, evenzeer de nadruk op rijcomfort. Dit maakt de 550 tot een heerlijke sportwagen, waarmee u urenlang zonder pijn of moeite de show kunt stelen, ongeacht de plaats of gelegenheid. Kortom: een auto die maximaal respect verdient én afdwingt, op een manier alsof het haar tweede natuur betreft. Wie wil dat nu niet?
Bonus: de meest recente servicebeurt dateert uit 2016. Zo weet u zeker dat het grote genieten smetteloos verloopt. Net zo smetteloos als de algehele conditie van dit donkerblauwe pareltje. Zien we u binnenkort?

Met hartelijke groet,
Prins Classics


airco met elektronische regeling
Alarmsysteem
Aluminium sportpedalen
Daytona Style stoelen
elektrische ramen voor
Lederen hemelbekleding
Lederen interieur
sportuitlaat