Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte

Model
Quattroporte
Type
2.8 V6 Evoluzione | Top condition!
Color
blauw
Transmission
Automatic
Mileage
86.205 km
Year
1999
Fuel
Petrol
Price
€ 22.000.00

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Maserati Quattroporte 2.8 V6 Evoluzione Automaat

Perfectie kent geen grenzen bij het zien van deze wonderschone Maserati Quattroporte 2.8 V6 Evoluzione! Een Italiaanse klassieker waarvan slechts 190 (!) exemplaren zijn gebouwd. Daarmee is het by far de meest zeldzame Quattroporte van zijn generatie. Bonus: de blauwe bella verkeert werkelijk in sublieme staat en heeft in 22 jaar tijd niet meer dan 2 eigenaren versleten. Boeken en documentatie zijn aanwezig, evenals de complete onderhoudshistorie. Kortom, een liefhebbersauto en collectors item pur sang, speciaal voor de fijnproevers. Wij bieden hem aan in opdracht van een fervente Maserati specialist met een neus voor unieke drietanden. Dit is er één inclusief gouden randje. Letterlijk – daarover later meer.

Historie

Deze bijzondere en bijzonder mooie Maserati Quattroporte Evoluzione reed zijn eerste kilometers in Zwitserland. De 1e eigenaar was er dermate aan verknocht, dat het tot eind 2020 duurde voordat een Nederlandse liefhebber de QP Evo wist los te weken bij de Zwitser. Waarom zoiets unieks nu alweer van de hand doen? De huidige eigenaar heeft op de rem moeten trappen, nadat zijn verzamelwoede door de jaren heen alsmaar grotere vormen aannam. Geen drietand die hem ontgaat! En dus moesten er keuzes worden gemaakt. Keuzes waar u optimaal van gaat profiteren. Immers, zie maar eens een 2e Maserati Quattroporte 2.8 Evoluzione te vinden, laat staan in deze uitmuntende conditie!

Exterieur

De 4e generatie Maserati Quattroporte komt uit de koker van fameus designer Marcello Gandini en is een sterke evolutie van de 4-deurs Maserati Biturbo. Daarover gesproken… Nadat het legendarische merk werd ingelijfd door Fiat, ging Ferrari zich bemoeien met de ontwikkeling van de Maserati-modellen en zie daar de Quattroporte Evoluzione: een naam die precies zegt waar het op staat. De luxe Maserati sedan ging er op alle fronten op vooruit, terwijl het karakteristieke, hoekige design intact bleef. Gespoten in Blu Nettuno komt het stijlvolle lijnenspel schitterend tot z’n recht, terwijl de 8-spaaks wielen bijdragen aan de tijdloze uitstraling van QP numero 4.

Interieur

Ook het super chique beige lederen interieur van de Maserati Quattroporte Evoluzione lift mee op de grondige upgrades uit 1998. De classy cockpit ademt puur Italiaans vakmanschap en zit boordevol prachtige details. Let bijvoorbeeld op de houtafwerking en het goudkleurige klokje midden op het dashboard. Verrassing! Juist dat klokje was het enige gemis in de Evoluzione uitvoering. Kennelijk vond de 1e eigenaar dat ook, want op speciaal verzoek liet hij het uurwerk uit de pre-Evoluzione monteren in zijn nieuwe.

Techniek & performance

Wat maakt een Maserati waarvan wereldwijd slechts 190 stuks het asfalt zagen nog meer bijzonder? Zijn motor natuurlijk! Extra uniek is dat het motorcompartiment van deze Quattroporte 2.8 V6 nagenoeg nieuw oogt. Dit zegt iets over hoe goed er voor de 280 pk sterke Evoluzione gezorgd is, zowel optisch als technisch. Wij zien dan ook geen reden waarom de 6-cilinder niet binnen de beloofde 5,9 seconden de 0-100 km/h sprint zou afleggen en een topsnelheid van 260 km/h haalt. Al zijn dit soort hoge snelheden allerminst noodzakelijk om de Evoluzione 2.8 V6 als muziek in de oren te laten klinken. Wauw. Aan wie de eer?

Met hartelijke groet,
Prins Classics

Airconditioning(automatic)
alarmklasse1startblokkering
Alarm system
Armrest rearseat
Audio installation
Electrically adjustable and heated mirrors
Central locking
Automatically dipped headlights
Electic front and rear window
Electric adjustable front seat
Tinted heat-resistant glass
Wooden steering weel
Leather/alcantara furnishing
Fog lights
rolgordijnvoorachterruit
Adjustment steering wheel
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover