The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Alfa Romeo GTV 2000

Van Italië via Amerika naar Nederland. Deze Alfa Romeo GTV 2000 heeft in de afgelopen 41 jaar veel van de wereld gezien. 2x de Atlantische Oceaan overgestoken, maar desondanks altijd dicht bij zichzelf gebleven. Dat zie je en dat voel je, aan het vurige karakter dat deze mooie, pure Alfa uit elk carrosseriedeel ademt. Maar ook aan het keurige Nero binnenwerk en natuurlijk de heerlijke 2,0 liter motor waarover deze opper-straatversie onder de klassieke Alfa GT’s beschikt. De toevoeging ‘V’ van ‘Veloce’ (Italiaans voor ‘snelheid’) is immers niet bij toeval gekozen…

Historie & conditie

De voormalig eigenaar bezat de rode schone maar liefst 10 jaar. Begrijpelijk, ook wij zouden moeite hebben met het afstaan van dergelijk prachtig privébezit. De Alfa GTV 2000 is in 1978 nieuw geleverd in Amerika. Zo te zien zijn ze daar goed voor de Italiaan geweest: op een enkel schoonheidsfoutje in het lakwerk na, is de coupé snaarstrak gebleven. Deze GT Veloce heeft de roestige dans volledig ontsprongen. Het zou wellicht wat ver gaan om het een concourswinnaar te noemen, maar de algehele conditie maakt nog immer een verrassend positieve indruk.

Exterieur & design

Verrassend positief is menig liefhebber ook over het design van de 2-deurs Alfa. Met dank aan het uitzonderlijke talent van Giorgetto Giugiaro, wie onder de vleugels van Bertone met de GT een historisch mooie auto neerzette. Een model geschikt voor massaproductie, zo bleek later. Want de auto werd een heuse verkoophit en dus een schot in de roos voor de Italiaanse autobouwer.
Getooid in Rosso Alfa, wat ons betreft dé kleur voor een GTV 2000, zet dit fraaie exemplaar ons na 41 jaar onverminderd in vuur en vlam. De knalrode carrosserie wordt vergezeld door een stijlvol lijnenspel, diverse markante details (let bijvoorbeeld op de chromen grille met 8 horizontale spijlen – een uniek kenmerk van dit type) en originele GB wielen. Het gevaar: de auto is in potentie eenieders lieveling. We hebben hem dus nooit voor lang.

Interieur & techniek

De Alfa GTV 2000 beschikt over één van de weinige interieurs die zelfs in het zwart super spannend is. Reden hiervan zijn tal van karakteristieke details, zoals de diepliggende tellers in kokers pal voor de bestuurder, het 3-spaaks houten stuurwiel en de ventilatieroosters op het dashboard met halfronde openingen. De algehele staat is bovendien zeer netjes te noemen, zeker voor een auto van deze leeftijd!
Over netjes gesproken: het 4-cilinder Twin Cam blok levert een totaal van 130 pk. Geholpen door een grotere inhoud dan de andere GT Veloce-uitvoeringen, haalde Alfa het beste uit deze nostalgische krachtbron. Naast de voormalig eigenaar, die de GTV 2000 regelmatig gebruikte voor het maken van mooie trips, plukt u daar straks de (rode) vruchten van. Wanneer mogen we u verwelkomen?

Cordiali Saluti,
Prins Classics

 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover