Ferrari 575m

Ferrari 575m

Model
575m
Type
Maranello F1
Factory Color
nerodaytona
Transmission
Automatic
Mileage
40.210 km
Year
2003
Fuel
Petrol

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Ferrari 575M Maranello F1 Nero Daytona

Ferrari schetste in de jaren 90 de 550 Maranello: een V12-aangedreven supercar met GT-invloeden. De auto kwam, zag en won vele kloppende autoharten voor zich. Maar tegelijkertijd zagen de bouwers aan het begin van het nieuwe millennium dat het nog beter kon; mooier, krachtiger én sneller. Het resultaat: deze prachtige Ferrari 575M Maranello F1! En Prins heeft hem nog in de juiste uitvoering ook. Geniet u mee?

Exterieur

Met de Ferrari 550 gaf Pininfarina zijn visitekaartje weer eens af. Hij slaagde erin de strikte 2-zitter een weergaloos design mee te geven: de perfecte mix van een hardcore sportauto en een stijlvolle GT. De Italiaanse legende tekende geen lijn te veel en gaf de Ferrari een ongeëvenaarde berg charisma. Te beginnen met de configuratie: de 12-cilinder ligt voorin opgesteld, waarmee de auto letterlijk en figuurlijk een lange neus trekt naar menig snelheidsduivel die een dergelijk blok achterin heeft. Het imposante front en de relatief ver naar achter geplaatste cabine geven deze Ferrari immers een elegante uitstraling. Uniek in dit segment!
De oorspronkelijke eigenaar koos voor een kleurstelling passend bij het karakter van de auto: het Nero Daytona lakwerk haalt het meest chique in deze krachtpatser naar boven. Rosso remklauwen en Scuderia Ferrari Shields op de voorste schermen laten elk Ferrari-hart spontaan op tilt slaan. De letter ‘M’ van ‘Modificata’ in de typeaanduiding maakt de 575 bovendien meer dan waar dankzij tal van verder geperfectioneerde details. De velgen kregen een nieuw design, de koplampunits een subtiel andere indeling achter het glas en ook de voorbumper werd gerestyled. Grotere veranderingen echter…

Interieur & uitrusting

…Vindt u in het interieur van de Ferrari 575M. Dashboard, instrumentenpaneel én stuurwiel kregen een metamorfose. Of de Italianen erin geslaagd zijn om hun creatie nóg mooier te maken? Wat denkt u zelf? Het Nero leder in dit exemplaar verkeert in compleet ongerepte staat en bevat fraaie Rosso stiksels als knipoog naar de rode remklauwen – of andersom uiteraard.
Wat verder opvalt zijn de Paddle Shift bediening achter stuur en de mini-pook in de tunnelconsole. Inderdaad: voor het eerst voerde Ferrari de 550/575M optioneel uit met een F1-transmissie! Elektrisch verstelbare voorstoelen inclusief geheugenfunctie helpen u aan de perfecte zitpositie om de charismatische geweldenaar uit la bella Italia in toom te houden.

Techniek & performance

Ferrari waardeerde de 550-motor op met een extra inhoud van 0,25 liter (= samen 575) en wist daarmee 29 extra pk’s uit het atmosferische V12-blok te halen. Een totaal van 515 pk staat in de 575M Maranello gelijk aan een topsnelheid van 325 km/h en een 0-100 km/h sprint binnen 4,3 seconden. En de semiautomatische versnellingsbak? Qua snelheid en beleving houdt die de naam ‘F1’ hoog!

Met hartelijke groet,
Prins Classics.

Airbag driver
Airbag passenger
alarmklasse1startblokkering
ABS
ASR
Audio system with cd-player
Electrically adjustable and heated mirrors
Central locking with remote control
Electronic climate control
Electric front windows
elektrischverstelbarestoelenmetgeheugen
Leather furnishing
Leather steering weel
Fog lights
Power steering
Adjustment steering wheel
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover