Jaguar XJ

Jaguar XJ

Model
XJ
Type
R Supercharged | top condition! | Full history |
Color
zwart
Transmission
Automatic
Mileage
99.985 km
Year
2006
Fuel
Petrol

The english description is not yet available for this vehicle. We would gladly provide you with more information by telephone or email. Our sincere apologies for this matter.

Jaguar XJ-R 4.2 Supercharged

R. XJ-R. De kerstman mocht willen dat hij een slee als deze had: een in briljante staat verkerende Jaguar XJ met Supercharged R-power! Inderdaad, een hoofdletter “R”. En wij vermoeden van “Racing”… De XJ-R 4.2 V8 is namelijk een (wilde!) kat met twee totaal verschillende gezichten. Het model an sich is gebaseerd op een zeer beschaafde, super-de-luxe, uiterst elegant vormgegeven topklasse limousine van de klassieke stempel. Maar dan wel eentje die als een raket uit de startblokken komt! “Best of both worlds”? Geen twijfel over mogelijk…

Historie

Van Engeland naar Japan, terug naar Europa. Nederland, om precies te zijn. Inderdaad: deze volbloed Brit is origineel Japans geleverd in de zomer van 2006 en maakte in januari 2019 op een paar honderd kilometer na zijn comeback in het land van oorsprong. Sindsdien mogen wij van de klassieke limousine genieten. En dat lukt heel aardig, want de zwarte kat is aantoonbaar perfect onderhouden en gaat als de brandweer! Alle documentatie en servicehistorie is inbegrepen. Wij hopen dat uw Japans een beetje oké is… *geintje*.

In- & exterieur

Gegoten in Midnight Black komt het gedistingeerde karakter van dit luxe ‘katje’ perfect tot zijn recht. Een wilde gok was de kleurkeuze voor de Black Jag vermoedelijk dan ook niet. Het meest opvallende aan de XJ van deze generatie is de klassieke koets gemengd met moderne stijlinvloeden. Het profiel is traditioneel, de lijnen en rondingen een stuk meer van deze tijd. De dubbele ronde koplampen zijn een fraaie knipoog naar oudere XJ’s. De R-versie onderscheidt zich door middel van 19 inch grote multispaaks velgen en een grille met gaas. Al met al tamelijk subtiel voor een auto van dit sportieve kaliber.
Binnenin lijken de designers zowaar met een voet op de rem te werk zijn gegaan. Niets ten nadele van het resultaat: de Jaguar cockpit is typisch Brits en lekker sfeervol met Warm Charcoal lederen bekleding, Dove Alcantara hemelbekleding en – last but not least – Burr Walnut houten inlegpanelen. Maar van enige sportiviteit ontbreekt ieder spoor. Ook details in de vorm van Warm Charcoal stiksels, biesjes en gordels, alsmede de Flint Grey vloertapijten geven niets prijs. Stijlvol, dat is het XJ-R interieur wél. Tot en met de embossed R-logo’s in de stoelen aan toe. Toch nog een verwijzing naar…

Uitrusting & techniek

Maar het wordt pas écht duidelijk dat er 400 pk aan Supercharged V8-power onder uw rechtervoet schuilgaat wanneer het pedaal erachter het tapijt kust: 0-100 km/h gaat in de ruim 5 meter lange, gestrekte limousine binnen 5,3 seconden. Nog leuker is de snelheidsbeleving die daarmee gepaard gaat: bij vol gas wordt de neus dermate vlot opgetild dat de xenonkoplampen moeite hebben om op tijd bij te stellen. Ook de adaptieve demping / Sport Air Suspension (destijds optioneel) kunnen dit niet voorkomen. Humor.
Sowieso worden we erg vrolijk van het uitrustingsniveau: Adaptive Cruise Control, een elektrisch schuifdak, stoelverwarming voor + achter, parkeersensoren voor + achter én een Premium audiosysteem. Rrrrr…. Wie lust deze Jaguar XJ-R rauw?

Hartelijke groet,
Prins Classics

achterbankverwarmd
achterruitverwarming
airbagshoofdachter
Airbag(s) head
Airbag(s) side front
Airbag driver
Airbag passenger
alarmklasse1startblokkering
Alarm system
ABS
ASR
Armrest rearseat
Armrest frontseat
audioinstallatiemetcd-wisselaar
autotelefoonvoorbereiding
Tyre pressure measurement
Bi-xenon headlights
Electrochromic inner mirror
Trip-computer
Brake Assist System
Electrochromic mirrors
Electrically foldable mirrors
Electrically adjustable and heated mirrors
Central locking with remote control
Cruise control adaptively
Automatically dipped headlights
Electronic climate control
Electic front and rear window
elektrischglazenschuif-kanteldak
elektrischverstelbarestoelenmetgeheugen
Electric adjustable front seat
elektronischeremkrachtverdeling
elektronischstabiliteitsprogramma
Wooden interior trim
koplampreiniging
Leather furnishing
Leather steering weel
Alloy wheels 19
luchtvering
Metal color
Fog lights
navigatiesysteemfullmap
Parking sensors front + rear
Rain sensor
speed dependent power steering
Multifunctional steering wheel
Heated ahead
Heated front seats
 
 
 
 

wijhechtenveelwaardeaandebeschermingvanuwpersoonsgegevensbekijkonzeprivacypolicyvoormeerinformatiehierover