For Sale: Isotta Fraschini Tipo 8

Isotta Fraschini, een 'Fabrica Automobili' uit Milaan. In 1900 begonnen Cesare Isotta en Oreste Fraschini hun eigen bedrijf in het importeren, handelen en repareren van auto's. Een volgende stap was het assembleren van Renaults, waarna ze al snel met een zelf ontwikkelde auto op de markt kwamen. Isotta Fraschini bouwde al vanaf hun eerste model een goede reputatie op door veel deel te nemen aan autosport en werd hierdoor geliefd onder de Europese elite zoals bekende componisten en acteurs.

De Tipo 8 is de eerste luxe auto, een legendarisch voorbeeld van het auto design uit die tijd en een cultureel icoon. De auto is ontstaan uit de vele vraag naar luxe auto's in America en werd gezien als  een elegant statussymbool. Hij was geliefd onder royalty's als de koningin van Egypte, diverse filmsterren en meer dan één paus. 

Dit exemplaar is een perfect gerestaureerde Isotta Franschini Tipo 8 Tourer met Brock-Ostruck koetswerk. Zowel optisch als technisch in perfecte staat. Wilt u meer weten? Neem dan even contact met ons op!