Kiest u maar: Aandelen kopen of investeren in uw jongensdroom?

Het is een feit dat de rente erg laag staat en dat interessante aandelen zo duur zijn dat men bang is dat die zeepbel knapt. U kunt investeren in een klassieke auto en als het een beetje mee zit zelfs in uw eigen jongensdroom. Naar mijn mening één van de beste investeringen die je kunt doen, zowel op financieel als emotioneel vlak. Een investeringsmethode die de komende jaren alleen maar interessanter zal worden. 

 

Een groot voordeel van het investeren in klassieke auto’s is dat deze niet van een bepaalde valuta afhankelijk zijn. Het is vooral in Nederland een vrij onbekende investeringsmethode, maar in het buitenland wordt het al een stuk meer gedaan. Dit heeft misschien te maken met het feit dat Nederlanders op financieel gebied niet zo trendgevoelig zijn. Op het moment gaan steeds meer mensen in klassiekers investeren. Net zoals een tijdje terug schilderijen plotseling enorm populair werden om in te investeren. Ik denk dat auto’s veel interessanter zijn om in te investeren. Het zijn statussymbolen die meer kunnen dan op één plek hangen: Je kan er mee op pad en iedereen laten meegenieten van de verschijning en het motorgeluid, met de wetenschap dat alleen de echte liefhebbers weten wat voor waarde je onder je hebt.  Ik weet overigens ook dat er genoeg niet-autoliefhebbers in klassiekers investeren die de auto’s ergens onderbrengen en er geen meter mee zullen rijden, wat mij betreft betreurenswaardig maar ook begrijpelijk.

De komende jaren zal de markt voor 'investment cars' niet drastisch veranderen. Veel autofabrikanten halen de ziel uit hun auto’s, al dan niet gedwongen door alle milieueisen. Mensen gaan verlangen naar pure auto’s. Auto's waarbij het bezit alleen al een unicum is en waarbij de rijervaring een zeldzame en prikkelende beleving is. Ook daarom denk ik dat de zeldzame pure rijders-auto’s die nu nog niet zo oud zijn, later op hun beurt weer felbegeerde klassiekers worden. Mede door de jongens die nu jong zijn en bijvoorbeeld over die 599 GTO, 458 Speciale of Carrera GT dromen en wellicht later het geld neerleggen om deze dromen te kunnen verwezenlijken. 

De prijzen voor klassiekers blijven stijgen, dus dit is de tijd om te investeren. Mooie auto's worden zeldzaam!

Wim Prins