SZ header 1

Reconditioned: Alfa Romeo SZ

Het is alsof alle andere klassiekers even een stapje achteruit doen wanneer deze vuurrode excentriekeling door het gangpad van onze Prins Classics loods rolt.. Als een schaamteloos monster brengt hij omstanders in verlegenheid. De betoverende Zagato koets weet als geen ander hoe het kloppende Alfa-hart van Prinselijke medewerkers te bespelen. Het Zagato effect is dermate verpletterend, dat één van ons de Italiaanse magiër zelfs toeliet als de ultieme partner op de mooiste dag van zijn leven. Wat dat betreft doet ‘Il Mostro’ zijn bijnaam eer aan; deze klassieker kent geen genade.

We zijn verheugd dat uitgerekend ons team, waar de verpletterende esthetiek van de SZ daadwerklelijk op waarde wordt geschat, de eervolle taak kreeg om deze bijzondere Alfa de ondoorgrondelijke magie terug te geven die hij verdient. Zowel optisch als technisch.

Een vijf-stappen lakbehandeling heeft geresulteerd in eeuwige glans. Het vlammende rood komt voort uit een proces van licht opschuren, fijn polijsten én een glascoating. De begerenswaardige Z op de voorschermen schittert als nooit tevoren. Onderhuids begint de SZ eveneens aan een tweede leven dankzij groot onderhoud, uitgevoerd door ervaren vakidioten van het eerste uur. Onder andere de distributieriem moest eraan geloven.

De onberispelijke staat waarin de SZ vandaag de dag verkeert, brengt een dubbel gevoel teweeg; een mix van heimwee en trots. Heimwee naar de gloriedagen waarin mythische Alfa’s als de Sprint Zagato furore maakten. En trots op het feit dat we in de positie zijn om dit prachtige merk al bijna 27 jaar te vertegenwoordigen!