Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Model
Giulia
Type
1300 Super | Top condition!
Fabriekskleur
Verde Oliva metallico
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
117.003 km
Bouwjaar
1974
Brandstof
Benzine

Italiaans karakter in optima forma! Deze prachtig onderhouden, volledig originele Alfa Romeo Giulia in 1300 Super trim, is feitelijk alles wat een liefhebber van Italiaanse klassiekers wenst.
De olijfgroene schoonheid met smaakvol bruin lederen interieur, is als het perfecte plaatje. Ziet u het al voor zich? Het Verde Oliva metallico lakwerk feilloos kleurend bij de olijfgaarden die u voorbijraast, terwijl u de ene na de andere haarspeldbocht vol overgave induikt? Wij wel…

Historie

Deze schitterende berlina werd in 1974 nieuw geleverd in het centrum van Italië: een stad genaamd L’Aquila. Wie de historie erop naslaat, ziet dat de Giulia (voor zover bekend) in 2009 pas de weg naar haar 2e eigenaar vond. Een unicum! Sinds 2013 verkent de Alfa de omgeving van Nederland.

In- en exterieur

Het woordje ‘Super’ in de typebenaming, is in dit bijzonder geval zonder meer van toepassing. De body is keihard en heeft nooit enige roest vertoond! Om de glans van weleer ietwat verder op te poetsen, werd de koets in 2014 voorzien van een nieuwe laklaag. Het resultaat is verbluffend: onberispelijk en toch vol karakter!
De snaarstrakke conditie van het exterieur, staat volledig in het verlengde van het super chique Alfa-binnenste. Want ook het uiterst stijlvolle, bruine Skai leder is geheel origineel en verkeert in absolute topstaat. Kortom: zowel het uiterlijk als het innerlijk van de Giulia is om van te watertanden!

Techniek

En dat het rijden… Tsja, wat kunnen daar nou over zeggen. U kent de term déjà vu? U beleeft het met deze unieke Giulia. Mits u pakweg 40 jaar geleden in de luxe positie verkeerde in een compleet nieuw exemplaar te mogen rijden. Zo voelt het namelijk! Zelden kwamen we een auto van dit kaliber tegen, in een dergelijke uitmuntende staat. Optisch én technisch!
Deze fenomenale 1300 Super beschikt dan ook over alle facetten om het hart van de zuivere Alfa-adept sneller te laten kloppen, om er vervolgens mee aan de haal te gaan. Het is immers een feit: deze beeldschone Italiaan grijpt u. En hoe dichterbij u haar aanschouwt, hoe erger dat het wordt! Ervaar het zelf. U bent van harte welkom!

Met hartelijke groet,
Prins Classics.

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.