Alfa Romeo GTV 1750

Een rasechte Italiaan residerend in Holland, daar kennen we er meer van. Extra bijzonder in dit geval is dat het zowel de auto als zijn eigenaar betreft. U leest het goed: wij verkopen deze klassieke schoonheid op verzoek van de huidige eigenaar, een geboren en getogen Italiaan die in 2002 extra hitte naar Nederland bracht. Immers, zeg nu zelf, is deze gerestaureerde Alfa Romeo GT 1750 Veloce niet hartverwarmend mooi?

Historie & conditie

De Romeo onder de GT’s zag op 30 juni 1968 voor het eerst het levenslicht. Al ruim 20 jaar zijn Alfa en eigenaar elkaar al trouw. Waarom er dan nu afstand van nemen? Simpel: een gebrek aan ruimte dwingt de Nederlandse Italiaan ertoe dat diens privécollectie in afgeslankte vorm verder moet gaan. Zijn pech is dus ons – en wie weet straks ook úw geluk.
Nog voordat de GT Veloce in handen kwam van deze liefhebber, is de klassieker gerestaureerd. Inmiddels is dat meer dan 25 jaar geleden. In diezelfde periode is de GTV altijd netjes gestald, waardoor de body mooi hard is gebleven. Vrij van enkele schoonheidsfoutjes is de carrosserie daarentegen niet. Technisch is deze Alfa Romeo dik in orde, en daar is de afgelopen jaren maximaal van geprofiteerd getuige de vele tourritten waaraan is deelgenomen. Hulde!

Exterieur & design

De Alfa Romeo 105/115 series coupés betrof één van de eerste megaprojecten van legendarisch ontwerper Giorgetto Giugiaro – destijds in dienst van Bertone, en mondde meteen uit in een regelrecht meesterwerk. Met zijn elegante lijnvoering, krachtige uitstraling, wendbare proporties en charismatische details zette Giugiaro een sterke basis neer voor een monstersucces.
Het zilveren koetswerk van dit exemplaar accentueert het ‘geboren klassieker’ karakter van de stijlvolle GT. Zowel lak- als plaatwerk verkeert niet in concoursstaat, maar biedt voldoende cachet om dit eenvoudig te verdoezelen voor de buitenwereld.

Interieur & techniek

Binnenin de Alfa GT 1750 Veloce overheerst het gevoel in een tijdmachine te zijn gestapt. De deurpanelen zijn keurig opnieuw bekleed. Stoelen, achterbank en dashboard verkeren nog immer in volledig originele staat en vertonen een gezonde dosis patina. De sympathie van deze Italiaan pur sang werkt aanstekelijk, waardoor de scheur bovenop het dashboard hem al gauw wordt vergeven. Overigens zien we dit vaker bij exemplaren afkomstig uit Zuid-Europa, als gevolg van de hitte aldaar.
Onderhuids geen klachten. Extra aanstekelijk werkt het karakter van de 1779 cc grote 4-cilinder Twin Cam met 120 pk (12 paarden meer dan de ‘standaard’ GT Veloce). De kenmerkende sound neemt je mee terug naar vervlogen tijden. Tijden die iedere liefhebber graag wil herbeleven. En dat kan, met deze Alfa Romeo. Ontdek hem nu bij Prins Classics.

Cordiali Saluti,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.