Alfa Romeo GTV 2000 Faggio

Heel even hebben we bij Prins getwijfeld of we wel een verhaal bij deze lekkere Alfa Romeo GTV 2000 wilden schrijven. De auto is het zeker waard, maar de huidige eigenaar (we verkopen de auto in opdracht van) heeft dermate veel Alfa GTV-bloed op hoge snelheid door zijn aderen stromen (we vermoeden in de kleur Faggio), dat niemand de auto beter kan verkopen dan hij. Denken we. Toch hebben wij de eer om een poging te doen. Bij deze.
Het betreft hier een technisch uitstekende klassieker boordevol Italiaanse charmes en aardig wat historie, afkomstig van een liefhebber pur sang. Alle ingrediënten voor een brede glimlach op uw gezicht tijdens een sportieve rit zijn inbegrepen. En nou komt ie: vraag maar aan de huidige eigenaar.

Historie & conditie

De GT Veloce heeft al decennialang een onnavolgbare aantrekkingskracht op klassieker fans. De 2-deurs coupé kan rekenen op veel sympathie uit zowel vertrouwde als onverwachte hoek. Aan populariteit heeft ook dit exemplaar allerminst een gebrek. De huidige eigenaar heeft de auto vertroeteld nadat het grondig is aangepakt. Met resultaat: de Alfa is strak genoeg om urenlang naar te kijken, maar nodigt net zo goed uit om zorgeloos mee te gaan sturen door de stempel ‘concoursstaat’ achterwege te laten.
Het is 26 juli 1972 als de GTV de Alfa fabriek in Arese verlaat voor een spannend leven in Verona, waar de auto amper een week later wordt verkocht. Matching numbers en colors zijn aantoonbaar, evenals het feit dat de Romeo onder de Alfa’s op 29 december 1986 4 wielen op Hollands grondgebied zette. De meest recente koper, een naar eigen zeggen ‘zeer gelukkige’, ontdekte de Italiaanse schone op 12 november 2014 bij een klassieker specialist in het zuiden van Nederland en werd op slag verliefd op zijn “il Duce”. Een bijnaam die niet misstaat, kijkend naar de operaties die de Alfa onderging om een betere versie van zichzelf te worden. In Duitsland bogen specialisten zich over de bodem en ruimte bij het reservewiel om de klassieker weer hard te maken. Montage van Lokari binnenschermen en een Permafilm bodembehandeling is wat volgde.

In-/exterieur & techniek

De motorrevisie staat op naam van Auto Berlina, die optimaal van zijn 40 jaar ervaring gebruikmaakte, getuige het levendige karakter van de GTV. Diverse elektronica, de dynamo, benzinetank, remmen, aandrijfas, keringen, lagers, sluiting kofferbak, raamhendels, raamstrips en binnenverlichting werden stuk voor stuk vernieuwd, verbeterd of vervangen. Heel Nederland werd doorkruist, van specialist tot dealer, om de benodigde, originele onderdelen te scoren. Met succes: afgezien van de (heerlijke!) brulpijp is deze klassieker helemaal volgens het boekje.
De Alfa GTV beschikt over gave Indianapolis velgen en kleurt Faggio: een aubergine-achtige tint die zijn gloed en kleurintensiteit laat afhangen van het licht dat erop valt. Prachtig. Het Nero lederen interieur verkeert in keurige staat en is het toppunt van karakter: het reusachtige 3-spaaks houten stuurwiel, de in kokers liggende tellers en instrumenten; dit is typisch een klassieker die gereden moet worden! De 4-cilinder Twin Cam levert 130 opwindende pk’s. Dus of er nog wat van komt van dat praten…?

Cordiali Saluti,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.