Alfa Romeo Spider 2000 Veloce

De afgelopen tijd werd ons gevraagd vooral op safe te spelen, terecht, maar het is nu toch echt wel tijd om ook een ‘beetje’ te genieten! Met deze fraaie Alfa Romeo Spider 2000 Veloce uit 1977 in het vizier, zal de liefhebber meer dan ooit snakken naar zomerpret. Aan de auto ligt het niet! Deze is optisch mooi, echter niet té mooi om te laten staan, als u begrijpt wat wij bedoelen… Het interieur is overigens smetteloos; prettig, want daar kijkt u toch het meeste naar onderweg. En de 2,0 liter motor? Die loopt als een zonnetje! *knipoog*

Historie

Een waardig opvolger bedenken voor een regelrechte schoonheid als de Alfa Duetto uit 1966, is geen gemakkelijke opgave. Maar als er iemand is die dit kan, dan is het Pininfarina wel. De Alfa Spider evolueerde met de “Coda Tronca” versie: de basis voor vele Spiders die volgden. De open 2-zitter is een geboren klassieker; het tijdloze silhouet en de vele authentieke details gingen generaties lang mee en kunnen nog immer vele generaties bekoren.
Deze 2000 Veloce versie kent een Belgische achtergrond. Zo’n 5 jaar geleden kwam de Spider in handen terecht van een liefhebber uit België, die dusdanig ‘druk’ was met genieten van zijn Alfa, dat er geen moment naar de historie werd omgekeken. Veel verder dan 5 jaar geschiedenis komen wij dus ook niet. Wél weten we dat de auto origineel Amerikaans geleverd is en later is omgebouwd naar EU-specificaties. Na vele plezierige kilometers met de Spider bracht de voormalig eigenaar een bezoek aan Nunspeet nadat hij een advertentie van ons had gezien met daarin een prachtige Alfa GTV6: zijn ultieme droomauto…

Exterieur

Een droomauto is deze Italiaanse bella ook zeker. De looks, de charmes, de conditie; de Alfa Romeo Spider op uw scherm heeft het allemaal mee. Kenners zullen vroeg of laat ontdekken dat dit geen concourswinnaar is, maar knap is deze klassieker zeker! Knap genoeg om de show elders te stelen. Tijdens een tourrit op de openbare weg bijvoorbeeld…
De tijdloos zilveren lak is door ons volledig opgeschuurd en gepolijst om eventuele ongewenste structuren eruit te halen. De achterkant, inclusief kofferklep, hebben we opnieuw strak gemaakt en gespoten. Het linnen dakje is zelfs in topstaat! Toch adviseren we: laat de kap zoveel mogelijk zakken. Cabriorijders c.q. zonaanbidders weten waarom.

Interieur

Fraaier nog dan het exterieur is het interieur. Stoelbekleding, dashboard, deurpanelen; het verkeert allemaal in smetteloze staat! De Nero delen zijn snaarstrak en nergens in de bekleding zult u iets van scheuren ontdekken. Het karakteristieke 3-spaaks houten stuurwiel ziet er nagenoeg onaangeroerd uit, maar smeekt om te worden vastgehouden! Een rijdersauto pur sang, met liefde verzorgd. Dat is een ding wat zeker is.

Techniek

Deze 2000 Veloce is een juweeltje om mee te rijden. De 128 pk’s uit de 2,0 liter 4-cilinder zijn nog immer super alert en zo klinken ze ook! Open luchtfilters op de Weber carburateurs onderstrepen de heerlijke sound van de Alfa Nord motor. Schakelen en remmen doet de klassieke roadster als de beste. Overigens zijn de remklauwen door onszelf recentelijk nog vervangen voor gereviseerd exemplaren.
Het is duidelijk: bij deze Alfa Romeo Spider draait het puur en alleen om plezier maken. En zijn we daar stiekem niet allemaal ontzettend aan toe?

Cordiali Saluti,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.