Alfa Romeo Sprint

Alfa Romeo Sprint

Model
Sprint
Type
1.5 QV Grand Prix | 1st owner | Dutch | Top condition
Fabriekskleur
Rosso Alfa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
118.558 km
Bouwjaar
1986
Brandstof
Benzine

Alfa Romeo Alfasud Sprint 1.5 QV Grand Prix

Beleef de jaren 80 op haar best in de showroom van Prins Classics! Deze super speciale Alfasud Sprint 1.5 is als een Italiaanse klassieker 2.0. De compacte sportieveling is origineel Nederlands geleverd, verkeert in subliem mooie staat en is dealeronderhouden. Op papier is de auto afkomstig van de tweede eigenaar, maar eigenlijk was het maar één!
De Quadrifoglio Verde uitvoering maakt het af, zou je denken. Voor een deel klopt dat. Het feit dat de karakteristieke coupé de toevoeging ‘Grand Prix’ meekrijgt, maakt hem namelijk nóg specialer dan speciaal. Als een fijn bord, Italiaans bereide pasta pesto. Maar dan afgemaakt met een Rosso kruidensaus zó smaakvol, dat binnen een recordtijd het bord leeg is. Kortom, een échte winnaar.

Historie & techniek

In 1986 kreeg Auto Leeda in Den Haag de eer om de unieke Sprint nieuw af te leveren aan zijn eerste eigenaar. Tot 1995 maakte de meneer in kwestie veelvuldig gebruik van zijn rode volbloed. De dealer verzorgde gedurende die periode keurig netjes het onderhoud. Dit veranderde bij een kilometerstand van 110.000: het moment dat er nauwelijks nog werd gereden met de Alfasud, en het exemplaar begon te bouwen aan zijn eretitel ‘klassieker’. Want waar vind je ze nog, in een conditie als deze?
In 2017 kwam de Sprint kortstondig in handen van een Belgische handelaar, maar liefhebbers als wij zijn, zorgden we er persoonlijk voor dat de Alfa in no time terugkeerde naar Nederland. Zelfs het originele kenteken heeft hij weer terug! De laatste servicebeurt aan de 105 pk sterke 4-cilinder boxer, dateert van maart 2018. Distributie, bougies, filters én vloeistoffen werden daarbij vervangen. De aanwezigheid van het onderhoudsboekje, de facturen én originele brochure, maken de QV GP completer dan menig klassieker liefhebber van durft te dromen.

In- & exterieur

80s staat in de autobranche gelijk aan ‘straighties’. Autofabrikanten introduceerden de ‘hoekige’ generatie, bekend om hun strakke lijnen, rechte hoeken en gebrek aan sierlijke rondingen. Geen liefhebber die zich over dat laatste druk maakt. Integendeel: menig icoon stamt uit de jaren 80. Strak betekent immers stoer. De Alfasud Sprint schaart zich onder een zeldzaam rijtje échte mannenauto’s, waaronder modellen als de Lancia Delta Integrale vallen. Inderdaad: nóg zo’n een regelrechte legende.
De overeenkomsten met zijn landgenoot zijn dan ook recht voor z’n raap: let onder andere op de dubbele ronde koplampen (oké, is er toch nog íets rond, naast de banden en het stuurwiel), die optisch in de grille lijken te zijn opgenomen welke net zo breed is als de auto zelf. Typerend voor de Sprint daarentegen is de schuin aflopende daklijn. De Grand Prix is exclusief te herkennen aan een aangepast front, dorpelverbreders en een achterspoiler. Karakteristieke velgen, striping en een houten 3-spaaks stuurwiel in het (eveneens) snaarstrakke interieur, doen het verlangen naar vervlogen tijden alsmaar toenemen. Gelukkig voor u is deze tijdmachine te koop. Slechts de omgeving buiten de auto vergt enig fantasie om u te wanen in het jaar 1986. Daar tekent u toch meteen voor?

Met hartelijke groet,
Prins Classics

Achterruitwisser en sproeier
Achterspoiler
lichtmetalen velgen
Metaalkleur
mistlampen voor
Zijskirts
 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.