Alfa Romeo Zagato

Alfa Romeo Zagato

Model
Zagato
Type
1600 Junior | 2e Paasdag open!
Kleur
Wit
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
132.576 km
Bouwjaar
1973
Brandstof
Overig

Alfa Romeo Junior Zagato 1600
Een zeldzame verschijning. Volledig origineel. Verkerend in een unieke staat. Inclusief recente motorrevisie en perfect rijdend; één van de beste uit de legendarische Alfa 105-serie. Wereldwijd zijn er slechts 402 exemplaren van de iconische Alfa Romeo Junior Zagato 1600 geleverd, maar wij durven met droge ogen te beweren dat er hooguit enkelen nog zo goed zijn als deze. Waar wacht u nog op?

Historie

Dit maagdelijk witte exemplaar ging voor het eerst op kenteken in Duitsland en is onze oosterburen altijd trouw gebleven. De Duitse registratie is zodoende na al die jaren ongewijzigd. Ook ongewijzigd zijn het originele lakwerk, de vloer (nooit gelast, in de beste conditie die we ooit zagen), de tapijten, het stuur en de Zagato / GTA-wielen. De witte tint is zelden geleverd op de Junior, wat deze klassieker nóg unieker maakt. Recentelijk zijn de zijkanten overgespoten. Voor de rest is de auto precies zoals hij in november 1973 de Italiaanse fabriek verliet. Wauw.

Exterieur

Een Zagato design herken je met je ogen dicht. De geleidelijk aflopende daklijn met abrupt afgesneden achterzijde en sterke wigvorm zijn Zagato’s handelsmerk. Voor de gelimiteerde Alfa Junior Zagato 1600 maakte de legendarische designer geen uitzondering. Ondanks de sportieve lay-out schitterde een achterspoiler door afwezigheid. Dit wordt deels gecompenseerd door een elektrisch bedienbare achterruit die tijdens het rijden op een kier kan worden gezet voor een verbeterde luchtstroom in het interieur. En misschien ook daarbuiten? Zoals gezegd staat de Junior op de originele GTA-velgen van Zagato, wat hem nog nét wat begerenswaardiger maakt.

Interieur

Het interieur van de 1600 verkeert eveneens in een uitmuntende conditie. Het design is strak, het zwarte leder perfect passend bij het witte exterieur. Het karakteristieke houten stuurwiel heeft 3 aluminium spaken en is net zo mooi en origineel als de rest van de Alfa-cockpit. Wie instapt zou toch zweren in een tijdmachine te hebben plaatsgenomen. Ongelooflijk dat deze klassieke Alfa Romeo al 47 jaar oud is!

Techniek

De Alfa Junior Zagato 1600 is met recht een parel van een machine. Om te zien én om mee te rijden. Zoals de modelnaam doet vermoeden kent de 4-cilinder Twin Cam een inhoud van (bijna) 1.600 cc. De lijnmotor met dubbele carburateurs gaat gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie inclusief 5 versnellingen. Dat is niet veel naar hedendaagse maatstaven? Wij durven te wedden dat u met deze 5-bak meer plezier beleeft dan welke moderne transmissie ook. Het gevoel, het geluid, de beleving; dít is waarom we zoveel van Italiaanse klassiekers houden! En wij gokken dat we niet de enige zijn…

Cordiali Saluti,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.