Ferrari F355

Ferrari F355

Model
F355
Type
Berlinetta
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
70.781 km
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine

Jeugdsentiment; zo laat deze subliem onderhouden Ferrari F355 Berlinetta met handgeschakelde versnellingsbak zich het beste omschrijven. Het extreem opwindende en tegelijkertijd tijdloze design van de F355 staat immers symbool voor alles dat Ferrari is.
Dit bloedstollend mooie, vuurrode exemplaar is als het ‘perfecte plaatje’; zoals hij bij menig jeugdige liefhebber in de jaren 90 boven zijn of haar bed hing. Op een poster welteverstaan. Kortom: wie Ferrari zegt, zegt F355. En wie F355 zegt, rakelt al gauw nostalgische herinneringen op, terugdenkend aan die ene hartverwarmende muurschildering op de slaapkamer.

Exterieur

Overgoten met een traditionele Rosso Corsa dressing, zet deze flamboyante 2-zitter elke aanschouwer met een beetje gevoel voor stijl moeiteloos in vuur en vlam. De contrasterend zwarte Challenge grille achter is als de ultieme topping bovenop de best smakende Italiaanse pastasalade. De lichte inkijk op het motorcompartiment is fraai en verleidelijk tegelijk. En smaakt beslist naar meer. Evenals de rest van het koetswerk.
De prachtige welvingen, gecombineerd met strakke lijnen en sensuele rondingen vervelen nooit ofte nimmer. Sterker: anno 2016 wordt F355 nog immer als één van de meest geslaagde auto-ontwerpen ooit beschouwd. De ‘classy’ Ferrari-vormen zijn een opzienbarend voorproefje op een sensationele (rij)ervaring. Extreem prikkelend en zeer krachtig!

Interieur

Instappen in dit raspaard voelt al gauw vertrouwd. Alles zit waar het hoort te zitten. De diepliggende, analoge klokken bevatten een subtiel chromen randje en de aluminium versnellingspook prijkt statig boven de tunnelconsole uit. Door middel van een rode bies rondom de vloertapijten wordt op geraffineerde wijze de link naar het exterieur gelegd. Voor de rest laat het Berlinetta-binnenste zich hoofdzakelijk kenmerken door Nero leder op onder andere stoelen, dashboard en het compleet nieuw ingebouwde stuurwiel.
Over die laatste gesproken: vergeleken met wat Ferrari af-fabriek leverde, is dit Momo-sportstuur stukken compacter, mooier in proportie en daarmee beter in verhouding met de rest van het interieur. Andere karakteristieken als de schitterend uitgefreesde schakelcoulissen, aluminium sportpedalen en de Prancing Horse geïntegreerd in de hoofdsteunen, geven u des te meer het idee in iets bijzonders te hebben plaatsgenomen. Maar misschien nog wel het meest opvallende aan de Ferrari-cockpit is de uitzonderlijke conditie waarin deze verkeert. Absoluut uniek voor een auto met een respectabele leeftijd van 21 jaar!

Techniek & performance

Zo smetteloos als de F355 vanbinnen- én buiten oogt, zo punctueel onderhouden is de techniek. De laatste grote onderhoudsbeurt dateert uit 2015. Daarbij werd tevens de distributie vervangen. Maar wie goed luistert naar de atmosferische 3,5 liter 8-cilinder in V-opstelling, weet meteen dat het goed zit…
Wanneer de 380 beschikbare paarden onder begeleiding van een waanzinnig klinkend symfonieorkest op het asfalt worden losgelaten, schieten woorden tekort en de wereld aan u voorbij. Accelereren van 0-100 km/h duurt niet langer dan 4,7 seconden, mits het wisselen van verzet door het prachtige schakelpatroon feilloos gebeurt. Een paar klikken verder reikt de kilometerteller tot snelheden die boven de 295 km/h liggen. Het luide, metaalachtige gejank voortkomend uit het achteronder laat weinig tot de verbeelding over. Dit is Ferrari-emotie in de puurste zin van het woord! Meer zien, horen, voelen? U bent van harte welkom in onze showroom!

Met hartelijke groet,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.