Ferrari F355

Ferrari F355

Model
F355
Type
Spider F1
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Automaat
KM Stand
65.678 km
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine

Italiaans temperament op haar best! Zo mooi, zo puur en vol van vuur: het betreft hier een in werkelijk sublieme staat verkerende Ferrari F355 Spider met F1-transmissie. Een emotie-kanon van het zuiverste water!
Dit rode raspaard werd in mei 1998 nieuw afgeleverd in Duitsland. Van haar Zuid-Europese charisma ging afgelopen jaren echter niets verloren. De passie voor esthetiek en performance druipt nog immer bijna letterlijk van de klassieke volbloed af! Verleidelijk is niet het juiste woord. Betoverend past meer bij het waanzinnige karakter van de open Ferrari…

Interieur

Open, dat is tevens hoe we haar het liefste zien. Om het simpele feit dat dan het beige lederen interieur van de F355 beter zichtbaar is. Onder andere de stoelen, de onderzijde van het dashboard en de tunnelconsole zijn ermee bekleed. Zwarte (veelal lederen) delen zorgen voor het nodige contrast aan boord van de Spider. Karakteristieke details als de subtiel met chroom omrande, diepliggende klokken in het instrumentenpaneel doen het nostalgische Ferrari-gevoel op fabelachtige wijze oprakelen. Al met al een cockpit en samenstelling om van te smullen!

Exterieur

Over smullen gesproken: van de uitgesproken, doch bijzonder tijdloos gestileerde welvingen en rondingen in de carrosserie, worden we heel hongerig. De F355 heeft zonder meer een uitstraling die naar meer smaakt, en komt perfect tot haar recht in de traditionele, vuurrode Rosso Corsa uitdossing.
Het elegante front, de brede achterpartij, de prachtig gestylde zijkanten met fraai gevormde luchtinlaten; het klopt allemaal. Niet voor niets pretenderen kenners dat het model, ontworpen door niemand minder dan Italiaans topdesigner Pininfarina, één van de mooiste in serieproductie genomen auto’s ooit is…

Techniek

Mooi is ook de techniek. Op de eerste plaats vanwege het typisch rauwe Ferrari V8-karakter. Echter, het zorgvuldige onderhoud speelt eveneens een belangrijke rol in het extreem begerenswaardige cachet van de – inmiddels klassieke – 2-zitter. De laatste servicebeurt dateert uit 2015, en is uitgevoerd door gerenommeerd en gerespecteerd Ferrari-dealer Kroymans in Hilversum. Daarbij werd tevens de distributie vervangen.
Terugkomend op de signatuur van de krachtbron zelf: de 3,5 liter 8-cilinder is een heus pareltje dat wat graag van zich laat horen. De 380 pk’s brengen kippenvel verwekkende tonen teweeg, en staan aan de basis van de verpletterende rijbeleving waar de F355 Spider om wordt geroemd.
Accelereren van 0-100 km/h duurt niet langer dan 4,7 seconden. Geholpen door de elektro-hydraulische transmissie met 6 verzetten, ‘geleend’ uit de Formule 1, is een tik tegen de schakelpaddle achter het stuur voldoende om letterlijk en figuurlijk de volgende versnelling in te zetten, op weg naar buitenaardse snelheden… Zelf ervaren? U bent van harte welkom!

Met hartelijke groet,
Prins Classics