Ferrari F355

Ferrari F355

Model
F355
Type
Spider | Manual | Dutch delivered
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
43.227 km
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine

Ferrari F355 Spider

Vurige Ferrari fans opgelet: hoort volgens u een product uit Maranello rood te zijn? Dan is deze bizar mooie, origineel Nederlands geleverde F355 Spider per heden uw exclusieve domein! Sowieso ademt alles aan dit perfect dealer onderhouden raspaard pure Ferrari-traditie, in de positieve betekenis van het woord. We zouden trouwens niet weten hoe dit níet positief kan zijn, maar oké, criticasters hou je altijd.
Bij deze worden ook die mensen uitgenodigd om zich te wanen in een 8-cilinder aangedreven atmosferische topsporter. Inclusief – jawel – handgeschakelde versnellingsbak! Niet dat het geklik uit de schakelcoulissen boven het gejank van de V8 uitkomt, echter het gaat om het idee. En dat is prima. Meer dan prima zelfs…

Design & exterieur

Drapeer een knalrode saus over een bella macchina uit Italia en het zit wel goed met de esthetica. Ja en nee. Want zonder briljant design zullen de looks dat ook allerminst zijn. Gelukkig voor ons hield Pininfarina zich bezig met het lijnenspel van de F355. De Italiaanse kunstenaar gebruikte voorganger 348 als basis en voegde daar een moderne jus aan toe. Het gaf de Ferrari verrassend veel extra jeu, want 25 jaar na de introductie van het model oogt de Spider (en ook de coupé!) nog steeds belachelijk bij de tijd.
De Rosso Corsa carrosserie van dit prachtexemplaar verkeert daarbovenop in uitmuntende staat, zodat de uitstraling nóg verpletterender is dan de ‘gemiddelde’ andere vuurrode F355. Het knappe aan de Spider is dat er een extra (open) functie wordt toegevoegd aan de 90s supercar, zonder dat dit ten koste gaat van het waanzinnig mooie ontwerp van de coupé-versie. Proporties, rondingen, luchtinlaten en andere details; alles is in perfecte harmonie én conditie. Tot en met de zwarte cabriokap aan toe – zowel optisch als mechanisch.

Interieur & aankleding

Binnenin de Ferrari F355 Spider geen verrassingen, of het moet de smetteloze staat zijn. De Nero lederen bekleding lijkt amper te zijn gebruikt. Met 43.227 kilometer ervaring is dat natuurlijk ook wel een beetje het geval. De Italiaan is net ingereden, meer niet. De tamelijk spartaanse opzet zal de puristen gegarandeerd aanspreken. Geen toeters en bellen, maar gewoon goede zitplekken en een overzichtelijk dashboard uitgerust met analoge klokken. Inclusief chromen omranding, dat dan weer wel. Heel blij worden we ook van de aluminium pookknop; hij glimt geweldig, maar nog belangrijker: hij staat middenin een prachtig patroon van uitgefreesde sleuven. Tijd om te gaan rijden!

Techniek & performance

De 3,5 liter turboloze Ferrari-V8 schreeuwt het uit van genot wanneer het (aluminium) gaspedaal wordt gevloerd. Net als de inzittenden overigens… 380 pk vermogen, 0-100 km/h binnen 4,7 seconden en een topsnelheid van 295 km/h zijn nog immer indrukwekkende cijfers. Echter, het is de manier waaróp de F355 zich voortbeweegt die pas écht voor kippenvel zorgt. Iedere muzikant kan spontaan inpakken wanneer de Spider van zich laat horen. Kortom, hij klinkt zoals zijn kleurstelling oogt: precies zoals het hoort!

Met hartelijke groet,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.