Zó fraai zagen we ze zelden: deze subliem onderhouden Ferrari F355 Spider uit 1997 is voorzien van een traditionele, vuurrode uitdossing en verkeert in waanzinnige staat!
Het oogstrelende voorkomen van deze bloedmooie Italiaan is als de perfecte weerspiegeling van alles dat rood symboliseert: emotie & hartstocht, passie & verlangen, kracht & dynamiek. Zóveel karakter samengebracht in één puntgave klassieker; geen liefhebber die daar tegen bestand is!

In- & exterieur

Dit feit wordt nog eens extra kracht bijgezet wanneer het zwarte linnen dak zich achter de stoelen laat zakken. Achter de opvallende Rosso Corsa carrosserie gaat namelijk een bijzonder smaakvol beige lederen interieur schuil. Onder andere de stoelen, de onderzijde van het dashboard en de tunnelconsole zijn ermee opgesierd. De hoes die de kap afdekt in geopende toestand, is eveneens uitgevoerd in beige. Hierdoor wordt het Spider-binnenste optisch bij het exterieur getrokken wanneer de cockpit één is met de buitenlicht.
De zwart lederen afwerking van de bovenzijde van het dashboard plus het stuurwiel, refereert op zijn beurt aan de kleurstelling van de stoffen kap. Het geheel zorgt voor een hartverwarmende hoeveelheid harmonie aan boord van de open 2-zitter. ‘Classy’ details als de uitgefreesde schakelcoulissen, aluminium versnellingspook en dito pedalen behoren tot enkele van de vele schitterende F355 karakteristieken. En natuurlijk mag het steigerende paard op de flanken van het tijdloze koetswerk niet ontbreken. Dit is Ferrari-emotie in de puurste zin van het woord!

Historie

Gerenommeerd Ferrari dealer F.M.A. in Antwerpen is mede verantwoordelijk voor de bloedstollende conditie van deze Prancing Horse. Gedurende de afgelopen 4 jaar, heeft de Ferrari veelvuldig groot onderhoud gehad bij onze zuiderburen. Zo werden onder andere de distributie en koppeling vervangen bij een kilometerstand van 75.319. Alle bijbehorende documentatie is bij de auto aanwezig, inclusief onderhoudsfacturen, zodat u de rijke geschiedenis van dit unieke raspaard er in alle rust op kunt naslaan.

Techniek

Maar het beste bewijs van zorgvuldig onderhoud huist onder de motorkap. De 3,5 liter V8 is een heus pareltje dat wat graag van zich laat horen. De 380 pk’s spelen een hoofdrol in de kippenvel verwekkende sound en intense rijbeleving die de onweerstaanbaar mooie F355 Spider teweegbrengt.
Accelereren van 0-100 km/h duurt niet langer dan 4,7 seconden, mits het wisselen van verzet door het prachtige schakelpatroon feilloos gebeurt. Een paar klikken verder reikt de kilometerteller tot snelheden die boven de 295 km/h liggen. Ondertussen wordt u luid aangemoedigd door het indrukwekkendste symfonieorkest dat u zich kunt voorstellen. Het metaalachtige gejank van de Ferrari V8 heeft gegarandeerd een verslavende werking voor bestuurder, passagier én toeschouwers. Zelf ervaren? U bent van harte welkom!

Met hartelijke groet,
Prins Classics