Ferrari Testarossa

Ferrari Testarossa

Model
Testarossa
Type
| Top condition!
Fabriekskleur
Rosso Corsa
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
59.299 km
Bouwjaar
1989
Brandstof
Benzine

Ferrari Testarossa

Bent u geboren in de jaren 80 en altijd al fan geweest van snelle auto’s? Grote kans dat deze Italiaanse volbloed vroeger aan uw wand hing of schitterende in uw slaapkamer- en/of vitrinekast. Precies ook in deze kleurstelling. En natuurlijk volledig origineel en verkerend in uitmuntende staat, net als dit exemplaar. Wie zijn of haar jeugdjaren wil herbeleven, heeft aan deze iconische droomauto de perfecte partner. Met als voornaamste verschil dat de droom nu realiteit wordt. De Ferrari Testarossa: welke liefhebber is er niet mee opgegroeid?

Historie

Dit rode raspaard uit la bella Italia is in oktober 1989 nieuw geleverd door fameus Ferrari dealer Crepaldi Auto uit Cormano (Milaan). Daarmee is ze op en top Italiaans. In totaal gingen 3 eigenaren u voor in de afgelopen 3 decennia, waarvan de eerste meteen een vliegende start doormaakte: amper 2 maanden sturen bracht de teller op 9.586 km!
In tegenstelling tot de eerste 2 eigenaren, is de laatste niet Italiaans maar Nederlands. Pas in juni 2016 maakte de Testarossa voor het eerst kennis met ons land. Inmiddels is ze helemaal geïntegreerd. Als het aan ons ligt, blijft dat voorlopig ook zo. We kunnen immers wel wat temperament en originaliteit gebruiken op onze wegen!

Conditie

Die originaliteit zit hem niet alleen in het excentrieke design van de auto. Deze Ferrari is namelijk net zo mooi en puur als het gevoel dat u in uw jeugdjaren bij het schaalmodel of de poster had. De carrosseriedelen en lak lijken zo uit een boekje te komen. En ook technisch gezien valt er niets op de Testarossa af te dingen. In september 2016, kort na de verhuizing, heeft de Italiaanse schone groot onderhoud gehad; alle remmen, banden, filters en vloeistoffen (waaronder de remvloeistof en versnellingsbakolie) zijn toentertijd vervangen of ververst. In mei 2017 volgde opnieuw een grote onderhoudsbeurt. Ferrari Maserati Antwerpen (FMA) verving daarbij onder andere de distributieriem. Wat kunnen we zeggen? De uiterlijke en innerlijke glans zijn perfect in balans!

In- & exterieur

Schapen zijn wit, beren zijn bruin, het gras is groen en een Ferrari rood. Zo simpel keken we vroeger tegen de wereld aan, en zo simpel kan het nu nog steeds zijn. Mits u zich overgeeft aan wat de natuur bepaald heeft. Waarom hebben de bouwers anders dit prachtige schepsel Testarossa gedoopt (Italiaans voor ‘redhead’)? Oké, het had ook iets te maken met de kleur van het kleppendeksel, maar ach, wist u veel?
Bij geen enkele andere klassieke Ferrari wordt de markante signatuur van het model zó hevig versterkt in Rosso Corsa als bij de Testarossa. Slechts het maagdelijk witte exemplaar van Sonny Crockett uit Miami Vice kan aan de verpletterende esthetica van deze tippen. Maar die doet het vooral onder de felle zon van Florida goed. Over klassiekers gesproken… Het zwart lederen Nero interieur wordt nagenoeg altijd in één adem met het Ferrari rood genoemd. Geen toeval: de duistere uitdossing sluit naadloos aan op het strakke ontwerp van de cockpit, met zijn hoekige vormen en minimalistische opzet.

Techniek

Eenmaal plaatsgenomen valt meteen het karakteristieke, meesterlijk mooi uitgefreesde schakelpatroon op. De zwarte pookknop vergt een ferme hand om deze soepel door de aluminium coulissen te manoeuvreren. De geoefende berijder wordt beloond met een heerlijke metalen ‘klik’ bij het wisselen tussen de gangen.
Over het versnellen zelf evenmin reden tot klagen: de in een platte hoek van 180 graden geplaatste V12-motor levert 390 pk en een sound die het gevoel oproept alsof het er nog veel meer zijn. Kippenvel! Dankzij een ideale plaatsing (in de lengte, direct achter de 2 stoelen), zijn de gewichtsverdeling (40/60) en daarmee het weggedrag dat ook. Perfectie wordt bovendien ineens heel tastbaar gezien de algehele staat van dit exemplaar… Wie is er klaar om zijn of haar jeugddroom in vervulling te laten gaan? Aan de auto zal het niet liggen!

Met hartelijk groet,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.