Lancia Appia

Lancia Appia

Model
Appia
Type
Convertible Vignale | Fully restored
Kleur
Grijs
Transmissie
Handgeschakeld
KM Stand
51.764 km
Bouwjaar
1961
Brandstof
Benzine

Lancia Appia Convertible Vignale

Comfort, design, luxe; het is allemaal te koop. Maar hoe zit het met de uitspraak “money can’t buy style”? Dat ligt eraan wat u aanschaft. Deze prachtig gerestaureerde (een project van ruim 3 jaar!), zeldzaam mooie Lancia Appia Convertible Vignale uit 1961 is het toppunt van stijl. En u kunt het kopen, bij Prins Classics. Waar anders?

Historie

Voor het ontstaan van de liefde voor Italiaanse schoonheden moeten we ongeveer net zo ver terug als de datum deel I van deze Lancia Appia Convertible Vignale: 28 februari 1961. En waar kun je een onbezorgd cabrioleven beter beginnen dan in het zonovergoten Californië? Het duurde tot oktober 2019 voordat er Nederlandse platen op de Vignale verschenen. Maar het feit dat de voormalig eigenaar er meer dan 3 jaar voor uittrok om dit stukje oude Italiaanse glorie in ere te herstellen, vertelt ons dat de Appia Convertible al langer op Hollands terrein verbleef. En dat vinden we he-le-maal niet erg.
De volgende specialisten overtroffen zichzelf bij het eerherstel van de klassieke Lancia: Wilco Kruyt uit Mijdrecht is verantwoordelijk voor het plaatwerk en verdere strak maken van de Vignale-koets. Voor het spuitwerk werd de originele Lancia Appia Vignale tint gebruikt: Grigio Auteuil. Interieur en cabriokap staan op naam van Van Straaten uit Woerden, terwijl Mugello zich bemoeide met de techniek. En hoe! De experts uit Hilversum verzorgden een complete motorrevisie en maakten deze geschikt voor loodvrije benzine. Ook andere technische revisies nam Mugello onder handen, waaronder de meters in het dashboard. Facturen van dit alles zijn inbegrepen.

In- & exterieur

Het zal geen verrassing zijn dat na alle bovengenoemde inspanningen de Lancia Appia in werkelijk onberispelijke conditie verkeert. De in Grigio Auteuil gegoten carrosserie – ontworpen door Giovanni Michelotti en gebouwd door Vignale – is een toonbeeld van elegantie en tijdloze klasse. Wat een schoonheid! Het design van de historisch mooie Italiaan bestaat uit een schitterende mix van strakke lijnen en sierlijke rondingen. Het super chique Rosso interieur doet hier niet voor onder! Stoelen, achterbank (het betreft hier een heuse 2+2), deurpanelen, afdekhoes van de cabriokap en zelfs de vloer is fraai bekleed c.q. afgewerkt in het rood. Ook het zwarte dashboard werd opnieuw bekleed. Het ultra dunne, minimalistisch vormgegeven 2-spaaks stuurwiel ademt karakter en biedt optimaal zicht op 3 grote (gereviseerde) klokken. Zitten in de Appia Convertible Vignale is één grote belevenis. En dan hebben we er nog geen meter mee gereden…

Techniek

De 60 gereviseerde paarden uit het 4-cilinderblok zijn er 7 meer dan Lancia in het begin van het Appia Convertible tijdperk leverde. Heel toevallig werd de sterkere motor in 1960 geïntroduceerd… Upgrade of niet, het totale aantal nieuw geleverde Convertibles is blijven steken op slechts 1.584 stuks in 6 jaar tijd! Een zeldzame schone dus, deze Lancia. En dan rijdt ze ook nog eens net zo geweldig als dat ze eruitziet. Kortom, een parel van een machine en een heuse droomdeal. Immers, meer stijl in uw leven kunt u zich niet wensen!

Met hartelijke groet,
Prins Classics

 
 
 
 

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie hierover.