Eén brok karakter. Deze prachtige, op de Lancia Flavia gebaseerde 2000 Coupé uit 1971, neemt u mee terug naar vervlogen tijden. Het betreft hier een perfect onderhouden, van origine Italiaans geleverde auto. Pas in 2011 verliet de stijlvolle ‘medium-sized executive coupé’ zijn geboorteland. Om vervolgens 5 jaar later onze showroom te komen opsieren, met een dosis charisma waar we ‘U’ tegen zeggen.

In- & exterieur

Zowel optisch als technisch is deze, door vermaard topdesigner Pininfarina ontworpen ‘classico’, een adembenemend pareltje; om te zien én om te voelen! De body van de tijdloze koets is keihard en verkeert in sublieme staat. De elegante, zilveren carrosserie is in het verleden een keer gespoten. Gezien de fenomenale afwerking en conditie van zowel de lak als het plaatwerk, is dit gedaan met dezelfde hoeveelheid passie en vakmanschap als 45 jaar geleden; toen deze schitterende 2000 Coupé nieuw werd geassembleerd door de fabriek in bella Italia.

En ook het interieur mag er zijn; deze is zelfs volledig origineel! De uitstraling en algehele staat van het rode Flavia-binnenste, gecombineerd met zwarte delen en een authentiek houten stuurwiel inclusief twee geperforeerde aluminium spaken, is er één uit duizenden. Om nog niet te spreken van de uiterst smaakvolle, chromen accenten op onder andere de raamslingers, deurpanelen en het stoelverstellingmechanisme. Alles aan deze waanzinnige Lancia ademt puurheid en klasse. De artistieke coupé is gedurende de jaren zichtbaar tot in detail vertroeteld.

Motor & modelachtergrond

Een lijn die onderhuids wordt doorgetrokken. Immers, technisch verkeert de ingetogen Italiaan eveneens in absolute topstaat. De 2000 cc boxermotor uit dit bijzondere exemplaar, betreft de krachtbron met de grootste inhoud uit de Flavia-reeks. En in dit unieke geval: een heus juweeltje.

De motor betekende het resultaat van 10 jaar evolutie van het model, waarvan in 1961 de eerste exemplaren van de band rolden. In 1971, ten tijde van de modelupgrade, werd de Flavia zelfs ‘2000’ gedoopt, refererend aan het feit dat alle uitvoeringen vanaf dat moment over de krachtige 2,0 liter motor beschikten.

De Flavia werd herzien en liet zich sindsdien kenmerken door tal van optische en technische modificaties, waaronder de Girling schijfremmen, roestvrij stalen bumpers en een aangepast front en achterzijde. De bouw- én rijkwaliteiten waren super, evenals het duurzaamheidsaspect, dankzij relatief bescheiden specificaties. De zorgvuldige techniek maakte het onderhoud van deze auto eenvoudig. Maar belangrijker: net als nu het geval is, stal de Lancia Flavia 2000 Coupé het hart van vele liefhebbers. Behoort u tot één van hen? Dan is dit hét moment om een bezoek te komen brengen aan onze showroom!

Met vriendelijke groet, Prins Classics.